Zagotavljamo varen transport in skladiščenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov

Transport in skladiščenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov pomenita poseben izziv in s takšnimi izzivi se na področju ekološkega programa v podjetju srečujemo vsakodnevno. V okviru lastne blagovne znamke Atom z mislijo na varen transport in skladiščenje razvijamo kontejnerje in dodatno opremo za enostavno in učinkovito manipulacijo.

Delu v razvoju in proizvodnji na omenjenem programu posvečamo še posebno pozornost. Natančno izdelane izdelke skrbno in precizno zagotavlja ekipa z dolgoletnimi izkušnjami na področjih razvoja, tehnologije, proizvodnje in testiranja kontejnerjev.

Atom – rešitev za nuklearne odpadke

Razvijamo in proizvajamo kontejnerje za prevoz in skladiščenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Združujemo jih pod blagovno znamko Atom, ki vsebuje že več kot dvajset različic izdelkov: 10', 20' in 40' kontejnerje v različnih aplikacijah (BOX, OHT, FLATWALL ...) in različnih certificiranih razredih (Type-A, IP-2, Type A AIR).

Jamčimo za visoke standarde pri razvoju, testiranju in proizvodnji kontejnerjev. Izdelki so izdelani v skladu z mednarodnimi regulativami IAEA IP-2, IP-3, Type A (safety standard No. SSR-6, No. SSG-26), CFR, DOT 7A, CSC, ISO 1496-1, ADR, RID, IMO, TIR in IMDG.

Obarvamo jih s posebno barvo, ki omogoča poznejšo dekontaminacijo kontejnerjev. Pri tem kontejnerji Type-A zagotavljajo plinotestnost, izdelani pa so iz materialov, ki omogočajo uporabo pri -40°C. Uporabni so v kopenskem in morskem prevozu, izvedba Atom AIR pa omogoča tudi letalski prevoz.

Del družine za transport in skladiščenje so poleg kontejnerjev tudi posebni »storage box« kontejnerji, ki z nestandardnimi dimenzijami povečujejo možnosti uporabe.

Enostavno in učinkovito

Dodana vrednost celotnega programa je dodatna oprema za fiksiranje tovora. Gre za enostavno in učinkovito rešitev, ki jo je mogoče naročiti v kontejnerjih, omogoča pa lažjo manipulacijo tovora in pritrditev na mnogo različnih načinov.

Tako na tem področju skupaj z vami in za vas ustvarjamo nove rešitve, ki povečujejo stopnjo varnosti in učinkovitosti pri manipulaciji kontejnerjev in dodatne opreme.

Celotno paleto izdelkov si lahko ogledate v priloženem katalogu programa ATOM.

Galerija izdelkov Ekološkega programa